Korkonkurransen

Korfestivalen i Brønnøysund inneholder korkonkurranse som deles i en profan og en sakral del. Selvvalgt del foregår på Samfunnshuset fredag kl 17.00. Den obligatoriske delen foregår i Brønnøy Kirke lørdag kl. 17.00.

Det konkurreres i klassene for mannskor, damekor og blandet kor. Hvert kor fremfører altså to sanger, en sakral (obligatorisk) og en profan. Begge sangene synges a cappella og er med i den totale bedømmelsen av fagdommere. 

  • Den profane sangen er selvvalgt og fremføres fredag ettermiddag. Denne konserten er samtidig festivalens åpningskonsert. Her velger korene selv hvilken sang som skal fremføres og velger fritt etter eget ønske. Vi ber korene oversende partitur for denne sangen de velger slik at dommerne på forhånd har forutsetninger for bedømmelse.
Når dere har funnet ut hvilke sang dere skal synge som selvvalgt nummer kan dere benytte skjemaet nedenfor til å sende oss notene. Det enkleste er å skanne notene og lagre fila som en PDF - laste fila opp nedenfor og send inn smile .
PS: Dommerne oppfordrer alle kor til å fremføre en nordnorsk sang i den profane delen av konkurransen. Dette er selvsagt helt frivillig, men et nordnorsk bidrag vil antakelig være et lite pluss i dommernes bok.cool

  • Send oss notene her:
  • (?)
Her finner du program og oppvarings-/øvingstider for konkurransen (word-filer).

Informasjon kommer i begynnelsen av juni 2022

 

  • Den sakrale sangen er pliktnummer og synges i den vakre Brønnøy kirke lørdag ettermiddag. Kirken er kjent for sin glimrende akustikk. 

Dommerne har bestemt at det skal være temapliktnummer i korkonkurransen  i 2020 - og temaet er Nordnorge.

Dermed er følgende sanger er plukket ut som obligatorisk nummer til korkonkurransen i 2020:


Blandet Kor (SATB): "Blå kveill": Tekst/musikk: Tove Knutsen/ Arvid Hansen.  Arr. Ola Graff.
Notene kan bl.a kjøpes her: Korpedagogen.no

Mannskor (TTBB): "Barndomsminner fra Nordland": Tekst/musikk: Elias Blix/Adolf Thomsen.  Arr Svein Lindemark.
Notene kan bl.a. kjøpes her: Notebutikken.no

Damekor (SSA): "Nordnorsk julesalme". Tekst/musikk: Trygve Hoff. Arr Bjørn Andor Drage.
Notene kan bl.a. kjøpes her: Korsenteret.no

 

Dommerne:
Dommere under korkonkurransen er:

Dommer_1Hazel Eilertsen - mellomfag musikk fra NTNU i Trondheim, og cand.mag.-grad fra Griegakademiet i Bergen. Hun har studert musikkdramatikk ved Musikkonservatoriet i Trondheim, hvor hun også fullførte etterutdanning våren 2002.

Dommer_2Marte Aune - Utdannet sanger og pedagog fra konservatoriet i Caen (Frankrike) og NTNU i Trondheim.