Korkonkurransen

Korfestivalen i Brønnøysund inneholder korkonkurranse som deles i en profan og en sakral del. Selvvalgt del foregår på Samfunnshuset fredag kl 17.00. Den obligatoriske delen foregår i Brønnøy Kirke lørdag kl. 17.00.

Det konkurreres i klassene for mannskor, damekor og blandet kor. Hvert kor fremfører altså to sanger, en sakral (obligatorisk) og en profan. Begge sangene synges a cappella og er med i den totale bedømmelsen av fagdommere. 

  • Den profane sangen er selvvalgt og fremføres fredag ettermiddag. Denne konserten er samtidig festivalens åpningskonsert. Her velger korene selv hvilken sang som skal fremføres og velger fritt etter eget ønske. Vi ber korene oversende partitur for denne sangen de velger slik at dommerne på forhånd har forutsetninger for bedømmelse.
Når dere har funnet ut hvilke sang dere skal synge som selvvalgt nummer kan dere benytte skjemaet nedenfor til å sende oss notene. Det enkleste er å skanne notene og lagre fila som en PDF - laste fila opp nedenfor og send inn smile .


  • Send oss notene her:
  • (?)
Her finner du program og oppvarings-/øvingstider for konkurransen (word-filer).
 
Rekkefølge åpningskonsert - fredag

Øvingstider åpningskonsert - fredag.

Rekkefølge kirkekonsert - lørdag.

Øvingstider kirkekonsert - lørdag

 

Følgende sanger er plukket ut som obligatorisk nummer til korkonkurransen i 2024:

Blandet Kor (SATB):
Henning Sommerro (arr.): "Amen! Jesus han skal råde" - NMO10718

Mannskor (TTBB):
Emil Anjou /Else Berntsen Aas(arr):  "BED" - NMO10426

Damekor (SSA):
Bertil Palmar Johansen: "CREDO"tekst fra Lux Illuxit - NMO14426

Dommerne:
Dommere under korkonkurransen er:
Hazel Eilertsen - mellomfag musikk fra NTNU i Trondheim, og cand.mag.-grad fra Griegakademiet i Bergen. Hun har studert musikkdramatikk ved Musikkonservatoriet i Trondheim, hvor hun også fullførte etterutdanning våren 2002.

Marte Aune - Utdannet sanger og pedagog fra konservatoriet i Caen (Frankrike) og NTNU i Trondheim.