Glimt fra tidligere festivaler:

KORFESTIVALEN I BRØNNØYSUND -

MIDT I HIMMELBLÅLANDET 

Festivalen for glade sangere fra hele landet !

Endelig er vi tilbake etter nedstenging av landet både i 2020 og i 2022 ! 

En fast begivenhet som foregår annet hvert år, og som i 2024 er den 16. i rekken. Korfestivalen i Brønnøysund 2024 skjer i perioden 20. til 23. juni.

Vi håper du tar Torghattfestivalen for kor i Brønnøysund med i betraktningen når du planlegger aktiviteten for ditt kor i 2022. Når vi inviterer til trivelige dager i Nord-Norges sommerby Brønnøysund er du personlig og ditt kor spesielt invitert. 
Motto: Trives DU - trives HELE koret. Og det setter standarden for festivalen.

Korfestivalen i Brønnøysund er basert på at sangerne blir satt i sentrum og vi garanterer at sangerne vil sette sitt preg på byen i gater, konsertlokaler, butikker og utesteder under hele festivalen. For å bevare intimitet og muligheten til å bli bedre kjent med andre sangere har vi satt antall deltakere til maksimalt 500 sangere. Selv om sangen står i sentrum vil i like stor grad opplevelsen av kystmiljø og tradisjon være viktige element, sammen med det uformelle under festivalen.

Kulinariske opplevelser som; Havets festbord på fredag kveld i pitoreske Tørrfeskbrygga og den stilfulle Festivalbanketten på Samfunnshuset lørdag er høydepunkter.
Konserten i Torghatthullet er en opplevelse som må oppleves - en fornemmelse av høytid med naturen som katedral.

Korkonkurransen   er en viktig del av den musikalske utfordringen på festivalen og vi oppfordrer alle kor til å delta på den. Konkurransen vil tradisjonen tro bestå av en profan og en sakral del. Første del foregår fredag ettermiddag like etter åpningsseremonien. Andre del foregår lørdag ettermiddag i Brønnøy kirke.

Og - det blir selvsagt premiering i samtlige klasser (dame-, manns- og blandakor)

På fredag formiddag kan dere få anledning til å glede byens hardtarbeidende befolkning med vakker korsang i lunsjen. På lørdag lager vi show i sentrum med "Kor for folk". Det blir også "Kulturkafè" på Samfunnshuset der det i tillegg til korsang blir anledning til å bidra med andre kunsteriske innslag.

Se programmet Her

Sikre dere plass på festivalen allerede nå!